Disney Plus işten çıkarmalara yeniden başladı: Binlerce çalışan işinden olacak

Walt Disney, 7000 pozisyonu ortadan kaldırma ve 5,5 milyar dolarlık maliyet tasarrufu sağlama çabalarının bir parçası olarak Pazartesi günü binlerce kişiyi kapsayan ikinci bir işten çıkarma dalgasına başlayacak.

Disney yetkilileri, şirketin Perşembe gününe kadar "birkaç bin" kişiyi işten çıkaracağını ve son azaltma turuyla birlikte toplam işten çıkarılanların sayısının 4.000'e ulaşacağını söyledi.

Kaynaklara göre, kesintiler şirketin Disney Entertainment, ESPN ve Disney Parks, Experiences and Products gibi iş kollarında gerçekleşecek ancak parklarda ve tatil köylerinde çalışan saatlik ön saflardaki çalışanları etkilemesi beklenmiyor.

Reuters tarafından görülen bir iç yazışmada, işten çıkarma bildirimlerinin önümüzdeki birkaç gün boyunca devam edeceği belirtildi.

Disney Entertainment eş başkanları Alan Bergman ve Dana Walden personele gönderdikleri notta, "Üst düzey liderlik ekipleri gelecekteki organizasyonumuzu tanımlamak için özenle çalışıyorlar ve en büyük önceliğimiz bunu hızlı bir şekilde yapmaktan ziyade doğru yapmak oldu" dedi ve şu sözleri kaydetti:

"Bunun bir belirsizlik dönemi olduğunun farkındayız ve anlayışınız ve sabrınız için hepinize teşekkür ederiz".

Disney Şubat ayında, karar verme yetkisini yaratıcı yöneticilerine iade eden bir yeniden yapılanma ile birlikte işten çıkarma planını açıkladı. Amaç, işlerinde daha akıcı bir yaklaşım yaratmak.

Eğlence sektörü, Netflix'e rakipler çıkaran köklü medya şirketlerinin milyarlarca dolar kaybettiği video yayıncılığını ilk benimsemesinden bu yana geriledi.

Medya şirketleri, Netflix'in 2022'nin başlarında son on yıldaki ilk abone kaybını açıklaması ve Wall Street'in abone büyümesi yerine kârlılığa öncelik vermeye başlamasıyla harcamalarını dizginlemeye başladı.

Disney, 27 Mart'ta işgücü azaltımından etkilenen çalışanlarını bilgilendirmeye başladı ve Nisan ayında ikinci ve daha büyük bir turun yapılacağını söyledi. Yaz başlamadan önce üçüncü bir turun yapılması bekleniyor.