Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak

New York borsası, Nvidia'nın rekor kıran kazançlarının ardından Cuma günü dengeleniyor. Yatırımcılar, Fed'in faiz indirimi sinyallerine ve şirket kazançlarına odaklanıyor.

New York borsasında endeks vadeli işlemleri, Nvidia'nın rekor kıran kazançlarının tetiklediği yapay zeka odaklı rallinin ardından Cuma dengelendi.

Dow e-minis 39 puan, S&P 500 e-minis 1,75 puan ve Nasdaq 100 e-minis 8,75 puan düşüş gösterdi. Buna rağmen, üç ana endeks de haftalık kazanç elde etmeye hazırlanıyor. 

Perşembe günü hem S&P 500 hem de Dow Jones Industrial Average rekor seviyelere ulaşırken, Nasdaq tüm zamanların en yüksek seviyesine biraz daha yaklaşmıştı. Piyasalardaki bu coşku, Nvidia'nın hisselerinin %39 artmasıyla tetiklenen yapay zeka hisselerine olan talepten kaynaklandı.

Nvidia, Cuma günü piyasa öncesi işlemlerde %1,8'lik bir artışla 2 trilyon dolarlık piyasa değerine yaklaştı.

Analistler, piyasaların şu anda bir konsolidasyon aşamasında olduğunu, ancak yapay zeka tarafından yönlendirilen ivmenin yıl boyunca devam etmesini beklediklerini söylüyor.

Perşembe günü, S&P 500'deki şirketlerin %78,5'inin tahminleri aşan kazançlar bildirmesiyle kurumsal kazançlar da güçlü bir tablo çizdi.

Cuma günü, Tesla, Amazon.com ve Apple gibi mega hisseler hafif düşüşler yaşadı.

Hisse senedi bazlı gelişmeler:

  • Carvana, tahvil sahipleriyle yaptığı anlaşmanın ardından %30,7 yükseldi.
  • Super Micro Computer, 1,5 milyar dolarlık tahvil ihracının ardından %5 düştü.
  • Block, ödeme şirketi güçlü bir kazanç tahmini yayınladıktan sonra %15,4 yükseldi.