Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik konuşmalar öncesi nasıl açılacak

ABD Vadeli İşlemleri, Powell'ın Kongre'deki Konuşması ve Ekonomik Veriler Öncesinde Yükselişte

New York borsasında hisse senedi vadeli işlemleri Çarşamba günü, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın Kongre'de yapacağı konuşma ve yaklaşan ekonomik veri açıklamaları öncesinde yükseldi.

Dow e-minis 73 puan, S&P 500 e-minis 14,75 puan ve Nasdaq 100 e-minis 105,75 puan yükseldi. Powell'ın konuşması ve ekonomik veriler, piyasanın yönünü belirleyecek.

DünSalı günü Tesla ve Apple gibi büyük şirketlerin hisselerinde düşüş yaşanmıştı. 

Faiz Oranı Tahmini: Piyasa işlemcileri şu anda ilk faiz indiriminin Haziran ayında gerçekleşme olasılığını %69,1 olarak öngörüyor. Bu tahmin, 2024'ün başında faiz indirimi bekleyen önceki tahminlerden farklı.

Önemli Veriler: Yatırımcıların odağı, Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam raporu üzerinde. Gün içinde özel istihdam ve açık iş verileri de açıklanacak.

Teknoloji Hisseleri: Megacap ve teknoloji hisseleri sabah işlemlerinde yükseldi. Tesla bir önceki günkü düşüşün ardından toparlandı, Nvidia ise yükselmeye devam etti.

JD.com Hisseleri: Çin'in ABD'de listelenen JD.com hisseleri, şirketin dördüncü çeyrek gelirinin tahminleri aştığını ve hisse geri alım programını genişletmesinin ardından %11,9 yükseldi.

Kripto Para Bağlantılı Şirketler: Bitcoin'in yükselmesiyle Coinbase Global ve MicroStrategy hisseleri de yükseldi.

Siber Güvenlik: Siber güvenlik firması CrowdStrike Holdings, yıllık sonuçlar tahminlerini aşmasının ardından %24,3 arttı. Palo Alto Networks, Fortinet ve Zscaler gibi diğer siber güvenlik şirketlerinin hisseleri de yükseldi.