Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler yükselişte

New York borsasında Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler borç tavanı konusunda anlaşması umuduyla yükselişe geçti

ABD hisse senedi endeks vadeli işlemleri, ABD'nin borç temerrüdünü önlemek için hafta sonu bir anlaşmaya varılabileceği iyimserliğiyle yükseliyor

Sabah 5:46'da Dow e-minis 32 puan ya da %0,1, S&P 500 e-minis 5,5 puan ya da %0,13 ve Nasdaq 100 e-minis 20 puan ya da %0,14 artış gösterdi.

S&P 500 vadeli işlemleri erken işlemlerde 15 haftanın en yüksek seviyesine ulaşırken, Nasdaq e-minis dokuz aydır görülmeyen seviyeleri aştı.

Yatırımcılar, 31,4 trilyon dolarlık borç tavanının artırılmasına ilişkin bir anlaşma için ABD'nin önde gelen kanun yapıcıları arasındaki görüşmelerdeki ilerlemeyi takip ederken, olumlu ivme haftanın büyük bir bölümünde devam etti.

Başkan Joe Biden ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, sertlik yanlısı Temsilciler Meclisi Özgürlük Grubu'nun son dakika muhalefetiyle karşılaşabilecek olmalarına rağmen, yakında bir anlaşmaya varacaklarına dair artan güvenlerini dile getirdiler.

ABD Merkez Bankası FED Başkanı Jerome Powell'ın günün ilerleyen saatlerinde bir ekonomik forumda konuşması bekleniyor. Powell'ın panelde yapacağı konuşmada ABD'nin para politikasının izleyeceği yol hakkında daha fazla ipucu olup olmadığı incelenecek. Eski başkan Ben Bernanke'nin de panele katılması bekleniyor.

Bölgesel bankalar son haftalardaki sert dalgalanmaların ardından istikrar işaretleri verdi ve KBW Bölgesel Bankacılık endeksi haftalık %8,5 artışla geçen yılın Ocak ayı başından bu yana en iyi performansını sergiledi.

Gösterge S&P 500 endeksi ve Nasdaq, olumlu borç tavanı görüşmeleri, korkulandan daha az kazanç ve ekonomik verilerle Mart sonundan bu yana en iyi haftalık performansını sergilemeye hazırlanıyor.

Walt Disney Co hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %0,6 düştü. Walt Disney hakkında yayımlanan bir rapor, şirketin yayın hizmetinden şovları kaldıracağını söylerken, Florida'da yaklaşık 1 milyar dolarlık bir kurumsal kampüs inşa etme planlarını da iptal ettiğini söyledi.