Enflasyondaki düşüş kalıcı olmayabilir

Goldman Sachs,TCMB'nin cari politika duruşunun enflasyon ile başa çıkmak için uygun olmadığın söyledi

TÜİK'in bugün açıkladığı enflasyon rakamlarını değerlendiren Goldman Sachs, enflasyonun gerilemesine neden olan faktörlerin kalıcı olmayacağını öngördüklerini belirterek, TCMB'nin cari politika duruşunun enflasyon ile mücadelede açısından uygun olmadığına inanmaya devam ettiklerini açıkladı.

Nisan ayı verilerinin manşet enflasyonun düşmeye devam ettiğini gösterdiğini ve son enflasyon rakamının önceki aylardaki trendlerin devam ettiğinin teyidi olduğunu ifade eden Goldman Sacns, "Düşük gıda fiyatları manşet enflasyonu aşağı çekmeye devam etti. Buna ek olarak Lira'daki güçlenmenin etkisiyle çekirdek enflasyon yavaşladı" değerlendirmesini yaptı. 

Ancak ilerleyen dönemlerde bu olumlu şartların kalıcı olmasını beklediklerini belirten Goldman Sachs, "Gıda dezenflasyonu er ya da geç hafifleyecek ve olumsuz cari işlemler dinamiklerine bağlı olarak TL zayıflayacak. Bu ortamda, TCMB'nin cari politika duruşunun enflasyon ile başa çıkmak için uygun olmadığına ve parasal şartlarda bir sıkılaştırmanın er ya da geç gerekli olacağına inanmaya devam ediyoruz" dedi.