Erdoğan "Avro-dolar" yerine "ruble-yuan" önermiş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Putin'le 1 saati aşan telefon görüşmesinde karşılıklı ticarette euro ve dolar yerine, ruble ve yuanın yanı sıra altın kullanımını önerdiği öğrenildi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Habertürk’e konuşan AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le 1 saati aşan telefon görüşmesinin ayrıntılarını aktardı. 

Euro yerine ruble, dolar yerine yuan 

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede iki ülkenin ticari ilişkileri gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşılıklı ticarette euro ve dolar yerine, Rusya para birimi ruble ve Çin para birimi yuanın yanı sıra altın kullanımını önerdiği öğrenildi. 

Azak Denizindeki gemilere izin

Görüşmede ayrıca Rusya'nın Azak Denizi'ni ticari gemilere kapatması nedeniyle burada bekleyen ve Türkiye'nin ithal ettiği buğday ve ayçiçek yağı gibi ürünleri taşıyan gemilerin durumu da konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 25-30 civarındaki geminin durumunu hatırlatması üzerine, Putin'in "geçişlerine izin verilmesi için talimat vereceğim" dediği öğrenildi.