Fenerbahçe Trabzon maçında olaylar

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının 86. dakikasında, sahaya giren Trabzonsporlu taraftarlar hakemlere saldırması nedeniyle maç tamamlanamadı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının 86. dakikasında, sahaya giren Trabzonsporlu taraftarlar hakemlere saldırdı. Avni Aker Stadı'nda kale arkası tribününden sahaya giren grup, hakem Volkan Bayarslan'ın kafasına vurup, düşürdüğü yerde defalarca yumrukladı. Hakem Bülent Yıldırım arkadaşlarını ve futbolcuları soyunma odasına yönlendirirken, güvenlik güçleri sahaya giren diğer taraftarları durdurmaya çalıştı.

Olaylar sürerken, bir taraftarda bayrak direğinde yer alan Fenerbahçe bayrağını söktü ve yerine Trabzonspor atkısı taktı. Statta yaşanan gerginlik sürerken Fenerbahçe 4-0 öndeydi. Darp edilen çizgi hakeminin durumunun iyi olduğu bildirildi. Karşılaşma tatil edildi.

"Hakemler şikayetçi oldu, eylem yapacaklar"

Öte yandan Lig TV'deki Maraton programında Şansal Büyüka, bir gazetecinin kendisine cep telefonundan gönderdiği mesajı okuyup, "Hakemler maçtan sonra karakola gidip saldırgandan şikayetçi olmuşlar. Ayrıca, Süper Lig'de ilk kez bir hakemin dövülmesi nedeniyle hakemler protesto eylemi yapmayı planlıyor" dedi.

İki takım arasında 2010-2011 sezonundan itibaren şike davası sebebiyle gerginlik sürerken geçen hafta içinde 'şikede kumpas' soruşturması başlamıştı. 

Trabzonspor'a büyük cezalar yolda

Avni Aker'de yaşanan olaylar sebebiyle bordo mavili kulübün ciddi bir ceza almasına kesin gözüyle bakılırken cezanın boyutu hakkında değişik yorumlar yapılıyor. 2014'te ilk yarısı tamamlanamadan tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası bordo mavililer 6 maç ceza almıştı. Ancak o olayların içinde hakeme fiziki bir saldırı söz konusu değildi. Şimdi ki durumda ise hakeme fiziki saldırı hatta cana kast durumu mevcut.

Bu kapsamda düşünüldüğü zaman Trabzonspor'un alacağı cezanın boyutu henüz kestirilemiyor. Ancak Trabzonspor'un 2014'te ki gibi bir saha kapatma cezası alma durumunda bunun 6 maç değil 10 maça ulaşabileceği aktarılıyor.