Havayolu devinden 500 milyon euroluk anlaşma

Air France-KLM, Fransa’nın garantör olduğu 4 milyar dolarlık ödenmemiş kredinin 500 milyon euroluk kısmı için 9 bankadan oluşan konsorsiyumla anlaştı.

Bloomberg HT'nin haberine göre salgın zamanında devlet desteği gören havacılık şirketlerinde borçların kapanmasına yönelik girişimler devam ediyor.

Lufthansa'nın ardından Avrupa'nın önde gelen diğer havayolu şirketi Air France-KLM borçların geri ödenmesi için adım attı.

Şirket Fransa devleti tarafından garanti edilen 4 milyar euroluk borcun 500 milyon euroluk kısmı için 9 bankadan oluşan konsorsiyumla anlaşmaya vardı.

Şirket, yeni bir zaman çizelgesi üzerinde görüştüğü kredinin geri kalan kısmı için ödeme vadesini 2 yıl öteleyerek 6 Mayıs 2025’e uzattı.

Karar küresel hava trafiğinde toparlanmaya dair görülen işaretler ve sermaye piyasalarına ulaşımın kolaylaşması sonrasında geldi.

Havayolundan yapılan açıklamada “Daha önce açıklandığı gibi, Air France-KLM grubunun mali durumunu daha da güçlendirecek tedbirler için görüşmeler sürüyor. Bu tedbirler, piyasa koşullarına bağlı olarak, özkaynak kullanımı ya da özsermaye benzeri enstrümanları içerebilir” cümlelerine yer verildi.