İngiltere temerrüde mi düşecek

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron'a yakın bir kaynak, İngiltere'nin 39 milyar GBP tutarındaki Brexit faturasını ödememesi halinde bunun borcun temerrüde düşmesi anlamına geleceğini bildirdi. 

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron'a yakın bir kaynak, Britanya'nın 39 milyar GBP tutarındaki Brexit faturasını ödememesi halinde bunun borcun temerrüde düşmesi anlamına geleceğini bildirdi. 

Kaynak, "Ödeme yükümlülüğünün yerine getirilmemesi, sonuçları çok iyi bilinin kamu borcunun temerrüde düşmesi ile eşit bir durum olur" diye konuştu.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma sürecinin en başından bu yana en büyük destekçilerinden olan ve Theresa May'in koltuğuna oturmaya aday isimlerden eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson, ülkesi ile AB arasında varılan Brexit anlaşması gereği, İngiltere’nin ödemesi gereken yaklaşık 44 milyar euroluk tazminatı hemen ödememe tehdidinde bulunmuştu.

Johnson, Brexit koşulları İngiltere adına iyileştirilene ve süreçle ilgili daha net bir tablo ortaya çıkana kadar tazminat ödemeyeceklerini ifade etmiş ve "iyi bir anlaşmanın sonuçlanması için para hem müthiş bir çözüm, hem de müthiş bir rüşvet aracıdır" demişti.