İnternet düzenlemesinde değişiklik sinyali

Onay için Köşke'e giden internet düzenlemeleri ile ilgili sürpriz gelişme. Ulaştırma Bakanı Elven olası değişiklikler için muhalefet partilerini ziyaret etti

Hükümet, internet düzenlemesi ile ilgili çekinceleri ortadan kaldırmak için, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden “torba teklife” önergelerle, eleştirilere neden olan kullanıcı bilgilerinin arşivlenmesi ve sitelerin kapatılması konusunda yeni düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "sansür" ve "fişleme" eleştirilerine neden olan internet yasasıyla ilgili muhalefet partilerini ziyaret etti. 

Elvan, Köşk’te incelemeleri süren yasa ile ilgili, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “Bir iki hususta değerlendirme yapılabilir” şeklindeki açıklamalarına vurgu yaparak, çekinceleri ortadan kaldıracak yeni bir düzenleme yapacaklarını açıkladı. Elvan, “CHP, MHP ve BDP grup başkanvekilleri ile görüştüm. Düşüncelerimi anlattım. Olumlu genel hatları ile olumlu kanaat getirdiler. Onların düşüncesini aldık olumlu geçti. Genel kurula yarın önerge ile getireceğiz. AFAD’la ilgili düzenlemeye eklenecek” dedi.

Elvan, hazırlanacak önergelerle ilgili şu bilgileri verdi: ğ“TİB Başkanı’nın alınan kararı, engelleme kararını mahkemeye götürmediği yönünde eleştiri vardı. TİB Başkanı görüntüleri engelleme yapar yapmaz, 24 saat içinde mahkemeye başvuracak. Trafik bilgilerine yönelik bir husus vardı. Trafik bilgileri mahkeme kararı olmaksızın TİB Başkanına verilebileceği eleştirileri vardı. TİB Başkanı Mahkeme kararı olmadan trafik bilgilerine erişemeyecek. Trafik bilgilerine de kısıtlama getiriyoruz. İçerik söz konusu olmayacak.”

CHP: Olumlu bir adım

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, internet ile ilgili düzenlemeye gösterilen tepkilerin ardından, Hükümetin bu yönde attığı adımı olumlu bulduklarını söyledi. Ulaştırma Bakanı Elvan’la yaptığı görüşmenin ardından konuşan CHP Grup Başkanvekili, “Sayın Bakan, Köşk’e sunulan yasanın bir çok hükmünün sakıncalarının farkında olduklarını söylediler. Bu çerçevede iyileştirme konusunda bir çalışma olduğunu söyledi. Yarın hazırladıkları önergeler önümüze geldiğinde bakacağız” dedi.

Hükümet, İnternet düzenlemesi ile ilgili sakıncalı gördükleri maddeleri, Genel Kurul’da görüşmeleri devam eden “torba kanuna” ekleyecek.