iPhone üreticisi satışlarda yavaşlama bekliyor

Apple’ın üretim ortaklarından biri olan Hon Hai Precision, akıllı telefon gibi cihaz satışlarının bu çeyrekte düşeceğini öngördü.

Apple’ın üretim ortaklarından Hon Hai bu çeyrekte akıllı telefon ve benzeri cihazların satışlarının düşeceğini öngördü. Bu durum, tatil sezonu öncesi parça ve çip krizinin iPhone üretimini etkileyebileceği endişelerini tetikledi.

iPhone üretimi de yapan Tayvanlı elektronik ekipman üreticisi şirketten yapılan açıklamada satışların bu çeyrekte önceki çeyreğe kıyasla gerileyeceği belirtildi.

Normal koşullarda üçüncü çeyreğin küresel elektronik sektöründe üretimin zirve yaptığı dönem olması nedeniyle şirketin bu açıklaması analistler tarafından sürpriz olarak karşılandı.

Pandemi sürecinde başlayan çip krizi iPhone ve oyun konsolu gibi çeşitli ürünlerin üretimine sekte vuruyor.

Apple Nisan ayında çip ve bazı parça temininde sıkıntılar yaşandığını, Temmuz sonundaki açıklamasında da bu durumun bu çeyrekte iPhone ve iPad satışlarını etkileyeceğini bildirdi.

Hon Hai CEO’su Young Liu Mayıs ayında parça teminindeki sıkıntıların bu yıl sevkiyatları yüzde 10 kadar etkileyeceğini belirtti. Şirketin satışları 2. çeyrekte yüzde 20 oranında artmıştı.