İstanbul polisi il genelinde alarmda

İstanbul emniyeti, canlı bomba veya bombalı araçla eylem yapılacağı yönünde gelen bir ihbar üzerine alarma geçti. İl genelinde tedbirler en üst düzeyde

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul'da terör örgütlerinin toplu ulaşımı hedef alacağı yönündeki bir ihbar üzerine alarma geçti. Emniyet Müdürlüğü'nün tüm ilçe emniyet müdürlüklerine geçtiği uyarı yazısında, güvenlik tedbirlerinin en üst düzeye çıkarılması istendi.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Turanlı imzasıyla 2 gün önce yapılan uyarıda, bir çok metro, metrobüs ve Marmaray durağı ile ilçe merkezlerinde canlı bomba veya bombalı araçlarla eylem yapılabileceği belirtilirken, güvenlik tedbirlerinin en üst düzeye çıkarılması istendi.

İstanbul Polisi’nin tüm birimleri uyarılırken, şüpheli durumların acilen Terörle Mücadele Şubesi’ne iletilmesi istendi. 

Boğaziçi Üniversitesi'nde bomba yüklü araç bulundu

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, kampüste bomba düzeneği bulunan bir aracın tespit edildiğini açıkladı. Açıklamada, söz konusu aracın bir personel tarafından kampüs otoparkına getirildiği belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde bombalı araç bulunduğuna dair haberlere ilişkin üniversitenin rektörlüğünden açıklama geldi.

Bomba düzeneği bulunan bir aracın tespit edildiğinin ifade edildiği açıklamada, “Üniversitemize ait güvenlik kameralarının incelenmesi neticesinde söz konusu aracın üniversitemizin bir personeli tarafından otoparka sokulduğu tespit edilmiştir” denildi.

Rektörlük tarafından yapılan yazılı açıklamada “Araç kampüs dışına alınmadan önce yine güvenlik güçlerince yapılan aramalar neticesinde ‘bomba ihbarı’nın asılsız olduğu, araçta ‘bomba düzeneği’ bulunduğu Emniyet yetkilileri tarafından ifade edilmiştir” denildi.