Kiler GYO, yıl sonu satış hedeflerini açıkladı

Kiler GYO, referans markalı konut projeleri ile yıl sonuna kadar 400 milyon TL'lik satış hedefliyor

Kiler GYO, hükümetin başlattığı aylık 0,64 vade farkı, 12 ay ödemesiz dönem  ve yüzde 10 peşinat avantajı sunan kampanya döneminde, 110 milyon TL'lik satış yaparken, kampanya devamında yıl sonuna kadar toplam 400  milyon TL'lik satış hedefliyor.

Covid-19 salgını ile birlikte konut sektöründeki satışların hem  yerli hem de yurt dışı müşteriler kapsamında durma noktasına geldiği  bir dönemde, hükümetin açıkladığı kredi destek paketi sayesinde  hareketlenen konut sektörü hakkında değerlendirmelerde bulunan Kiler GYO Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, "Kampanya dönemine "Referans"  markalı 4 projemiz olan Referans Kartal Towers, Referans Kartal Kordonboyu, Referans Bahçeşehir ve Referans Başakşehir Vadi ile  katıldık. Referans Kartal Tower'da Nisan 2020'de yaşam başlamış olup,  hemen teslim hemen tapu avantajı ile kalan sınırlı sayıda daire  satışlarımız devam etmektedir. İnşaatları hızla devam eden Referans Kartal Kordonboyu projemizin Ağustos 2020'de, Referans Bahçeşehir  projemizin 2021 yılı içinde, Referans Başakşehir Vadi projemizin ise  bu yıl sonunda sahiplerine teslim edilmesi planlanmaktadır. Kendi  projelerimiz haricinde Beylikdüzü bölgesinde arsa sahibi olarak yer  aldığımız, geliştiriciliğini ve müteahhitliğini sektörün diğer öncü  firmalarının yaptığı Marmara Evleri 4 ve Prestij 5 Konakları  projelerinde de kampanya döneminde satışlar başarılı biçimde devam  etmektedir.

Hükümetimizin ve sağlık bakanlığının sergilediği özverili, üstün  çalışma gayreti ve erken alınan tedbirler neticesinde sağlanan başarı  ile Türkiye, dünya çapında "salgın sürecinin en iyi yönetildiği ülke"  konumuna ulaştı. Aynı şekilde ekonomi yönetimimiz de gerek salgın  döneminde ekonominin tamamen durmasını engellemek ve gerekse salgın  sonrası ekonominin çarklarının hızla dönmesini sağlayacak bir dizi  kararı aralıksız biçimde devreye aldı. Yürütülen bu denli başarılı  çalışmalar için başta Cumhurbaşkanımıza olmak üzere, Sağlık Bakanımıza  ve tüm sağlık çalışanlarına, Hazine ve Maliye Bakanımıza teşekkür  ediyoruz.

Hükümetimizin açıkladığı kredi destek paketi konut sektörünü ciddi  anlamda hareketlendirdi. Paket ile açıklanan aylık 0,64 vade farkı, 12  ay ödemesiz dönem ve %10 peşinat avantajı ile, bu zamana kadar konut  alma fırsatını elde edememiş hatta hayal bile edememiş birçok  vatandaşımız ev sahibi oldu. Yıl sonuna kadar, birikmiş olan bu  talebin fırsat kredi paketi ile karşılanması, sektörün geliştirici  tarafında da gelecek döneme ait yatırımlara güven ve hız  kazandıracaktır" dedi.

2020 yılı yeni proje Referans Panorada başlıyor
 

Kampanya sürecinde çok yoğun bir ilgi ile karşılaştıklarının  altını çizen Nahit Kiler, telefon, mail vasıtasıyla toplam 15 bin 450  kişi ile iletişim sağladıklarını, satış ofislerini ise toplam bin 420  misafir ağırladıklarını belirtti.

Kampanya döneminde 37,1 milyon TL'lik satış ve hasılat paylaşımı  sözleşmesini tamamladıklarını dile getiren Kiler, "72,9 milyon TL'lik  satış için kaparo alınmış banka ve sözleşme işlemleri devam  etmektedir. Toplam 110 milyon TL'ye ulaşan satışlar sonrası, kampanya  devamında yıl sonuna kadar toplam 400 milyon TL'lik satış hedefimize  ulaşacağımıza inanıyoruz. Kiler GYO olarak, ülkemizin geleceğine  duyduğumuz güven neticesinde, devam eden projelerimiz haricinde Kartal  bölgesinde diğer projelerimiz gibi sahile yürüme mesafesinde, Marmara
Denizi ve Adalar manzarasına sahip yeni projemiz Referans Panorada'da  bu yıl içinde inşaat ve satış çalışmalarına başlamayı planlıyoruz"  dedi.

Ağustos ayından itibaren yabancı müşteri bekliyoruz

Kampanya döneminde yurt içi talebe karşılık verdiklerini belirten Nahit Kiler, gayrimenkul sektöründe ikinci bir fırsat imkanının  özellikle salgın sonrası Türkiye'de yaşamak isteyen yabancı uyruklu  kişilerden olacağını vurguladı. Kiler, ağustos ayından itibaren ulaşım  serbestliğinin sağlanması ile geçmiş beş ayda duran yabancı ülke  vatandaşlarına yapılan satışların sektör için ikinci talep patlaması  oluşturacağı değerlendirmesinde bulundu.