Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a İş Bankası yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası'ndaki Atatürk hisselerini Hazine'ye devredeceklerine ilişkin açıklamasına yanıt verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası'ndaki Atatürk hisselerini Hazine'ye devredeceklerine ilişkin açıklamalarını, "gündem saptırmaya yönelik tuzak tartışmalar" olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu "Ama biz de o tuzaklara düşmemeye özen gösteriyoruz" dedi.

BBC Türkçe Servisi'nden Ayşe Sayın'ın haberine göre Kılıçdaroğlu, "Bu tür tartışmaları sağlıklı bulmuyorum. Sağlıklı bir zeminde yapılan tartışma değil, gündem saptırmaya yönelik tartışmalar. Biz de o tuzaklara düşmemeye özen gösteriyoruz. Memlekette, mutfaklarda yangın var. O bunları benim dillendirmemi istemiyor. İşsizlik almış başını 
gidiyor, bunları dillendirmemi istemiyor. Dış politikada büyük tıkanmalar var, bunları dillendirmemi istemiyor. O beni İş Bankası tartışması ile kısır bir alana hapsetmek istiyor. Ben bu tuzağa düşmeyeceğim." dedi.

Kılıçdaroğlu, bu konudaki tartışmalara o nedenle girmek istemediğini belirtirken, "Yasal olarak Hazine'ye devir mümkün mü?" sorusuna da "Hayır" yanıtını vermekle yetindi.