Otokar, Iveco markalı otobüs üretecek

Otokar, Iveco Sakarya’daki fabrikasında Iveco markalı otobüs üretilmesine yönelik anlaşma imzaladı.

Koç Topluluğu bünyesinde yer alan, Türkiye’nin öncü otobüs  üreticisi Otokar  faaliyetlerini CNH Industrial N.V. çatısı altında  sürdüren küresel otobüs üreticisi IVECO BUS ile, IVECO BUS markalı  otobüslerin Otokar’ın Sakarya’daki fabrikasında üretilmesine yönelik  bir anlaşma imzaladı.
    Anlaşma kapsamında Otokar, IVECO BUS’ın uluslararası pazarlara  hitap eden mevcut otobüslerinin yanı sıra Doğu Avrupa, Afrika, Orta
Doğu ve Asya'daki pazarlara yönelik geliştirilen otobüs modelinin de  üretimini Türkiye’de yapacak. FPT Industrial’ın motorları ile  güçlendirilecek ilk modellerin üretiminin 2021 yılı içinde yapılması  planlanıyor.
    IVECO BUS, Otokar ile yapılan anlaşmayla üretim kabiliyetlerini  arttırırken, mevcut üretim tesislerindeki düzenli faaliyetlerine de  devam edecek.
    Sakarya’daki fabrikasında Otokar markalı otobüslerin yanı sıra, IVECO BUS otobüslerinin de üretilecek olmasından mutluluk duyduğunu  belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Sahip olduğu teknoloji,  mühendislik ve üretim kabiliyetleriyle Otokar’ın, toplu taşıma  sektöründe dünya çapında tanınmış bir marka tarafından tercih  edilmesinden gurur duyuyoruz. Global çapta büyümemizi sürdürürken, Otokar markalı otobüslerimizi yurt dışı pazarlarına sunmaya devam  edeceğiz. Mevcut fabrikamızı IVECO BUS otobüslerinin üretimi için de  kullanarak verimliliğimizi arttıracağız. Bu üretim ve tedarik  anlaşmasını, uzun soluklu bir işbirliğinin çok önemli ve stratejik bir  ilk adımı olarak değerlendiriyoruz” dedi.
    Birçok fırsatı beraberinde getiren bu yeni iş ortaklığı sebebiyle  heyecanlı olduklarını belirten CNH Industrial Global Otobüs Bölüm Başkanı Sylvain Blaise şunları söyledi: “Bu işbirliği sayesinde,  mevcut ve gelecekteki pazar taleplerini yanıtlayarak sürekli  büyümemizi destekleyecek olan üretim kapasitemizi arttıracak   gelecekteki portföy genişlemesi üzerinde de birlikte çalışma fırsatı  bulacağız. Otokar’ın sektördeki 60 yıla yakın deneyimi, otobüs üretimi  ve mühendisliğindeki saygın uzmanlığı ile birlikte IVECO’nun DNA’sının  temellerini oluşturan servis ağı ve bağlı hizmetleri sayesinde   müşterilerimiz sınıfının en iyisi performans, kalite ve toplam sahip  olma maliyeti ile sektörün öncü sürdürülebilir ulaşım çözümlerini  almaya devam edecek. Ayrıca, bu iş birliği kapsamında FPT Industrial  bünyesinde geliştirilmekte olan geleceğin güç paketi teknolojilerinden  de faydalanılacak.”