S&P 500 için BofA'dan 12 aylık öngörü

BofA'nın hazırladığı gösterge S&P 500 için 12 ayda yüzde 15,5 yükselişe işaret ediyor.

Bank of America Corp. tarafından hazırlanan ve Wall Street stratejistlerinin hisse senetleri için tavsiye ettikleri yatırım oranlarını derleyen aykırı bir gösterge olan "Satış Tarafı Göstergesi/ Sell-Side Indicator",  "al" işaretine yaklaşıyor.

Savita Subramanian liderliğindeki BofA stratejistleri dün müşterilerine gönderdikleri notta, göstergenin mevcut seviyesinin önümüzdeki 12 ay içinde S&P 500 Endeksi için %15,5 fiyat getirisi anlamına geldiğini vurguladılar

Grubun analizine göre, bankanın "Satış Tarafı Göstergesi-SSI" Ekim ayında son bir yılın en büyük düşüşünü yaşadı ve hisse senetleri için yükselişe işaret eden aşırı derecede düşüşü gösteren bir seviyeye yaklaştı.

Subramanian, "SSI güvenilir bir karşıt gösterge olmuştur - başka bir deyişle, Wall Street aşırı derecede düşüş eğilimindeyken yükseliş sinyali vermiş ya da tam tersi olmuştur" diye yazdı.

S&P 500 Ekim ayında %2,2 düşerek 2020'nin başından bu yana ilk üç aylık düşüşünü yaşadı.

Bank of America'ya göre, tarihsel olarak, bankanın Satış Tarafı Göstergesi mevcut değerde veya daha düşük olduğunda, S&P 500 için 12 aylık ileriye dönük getiriler, medyan %21'lik bir kazançla, zamanın %95'inde pozitif olmuş.