Takvim gazetesi kapanıyor

Hükümete yakınlığı ile bilinen Turkuaz Medya'daki işten çıkarmaların ardından Takvim gazetesinin de kapatılacağı ileri sürüldü

Hükümete yakınlığı ile bilinen Turkuaz Medya'da çok sayıda çalışanın işten çıkarılırken Takvim gazetesinin de kapatılacağı ve yayın hayatına dijitalde devam edeceği iddia edildi. 

Başında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın abisi Serhat Albayrak'ın bulunduğu grupta hafta başında bölge eklerinin kapanacağını ortaya çıkmıştı.

Serhat Albayrak'ın kardeşi Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa etmesinin ardından yaklaşık 2 aydır gazeteye uğramadığı belirtiliyor.

Medya Radar'da yer alan habere göre, Sabah gazetesinde start alan işten çıkarmalarda ilk isimler de belli oldu. Polis-adliye muhabirleri Ali Oktay ve Barış Sözal, Yazı İşleri'nden sayfa sekreteri Nilüfer Meşeli Erdem, magazin servisinden Özlem Avcı, Günaydın ekinden Güler Işık Üzen'in işine son verildiği öğrenildi. Ekonomi Servisi'nden İbrahim Acar ve Pınar Çelik de Sabah Gazetesi ile yolları ayrılan isimler arasında yer aldı. 

Yeni yılla birlikte Sabah gazetesinde başlayan tenkisat dalgasının büyüyeceği ve diğer servislerden de çıkarmaların yaşanacağı konuşuluyor. 

Bölge eklerinin kapanması ile birlikte Türkiye’nin farklı şehirlerinde çalışan Sabah muhabirleri ve editör kadrosunun da işsiz kalacağı öne sürülüyor.