TAV, havalimanlarında hazırlıkları tamamladı

TAV Havalimanları tarafından işletilen Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum, Alanya Gazipaşa ve Antalya  havalimanlarında koronavirüse karşı alınacak önlemlerle ilgili  hazırlıklar tamamlandı.

TAV Havalimanları tarafından işletilen Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum, Alanya Gazipaşa ve Antalya  havalimanlarında koronavirüse karşı alınacak önlemlerle ilgili  hazırlıklar tamamlandı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Kaptan "Tüm  dünyada havacılık sektörünü derinden etkileyen koronavirüs pandemisine  karşı bilim insanlarının, ulusal ve uluslararası otoritelerin önerdiği  önlemleri tam olarak alıyoruz. Bu süreçte önceliğimiz yolcularımızın  ve çalışanlarımızın sağlığını korumak oldu. Uçuş kısıtları nedeniyle Mart ayından bu yana havalimanlarımız ticari yolcu trafiğine kapandı.

Kargo ve vatandaşlarımızı ülkeye geri getiren uçuşlara gerekli  önlemleri alarak hizmet vermeye devam ettik. Haziran başında önce iç  hatlar ardından da dış hatlar uçuşlarının kademeli olarak başlamasını  bekliyoruz. Terminallerimizde, pandemi sertifikasyonu kapsamında  öngörülen tedbirleri aldık. Yurtdışında işlettiğimiz ve uçuşların  açıldığı havalimanlarımızdaki deneyimi de kullanarak, yolcularımıza  güvenli ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmak üzere çalışacağız.

Güvenlikten yiyecek-içecek alanlarına, özel yolcu salonlarından yer  hizmetlerine ve duty-free'ye kadar havalimanı değer zincirinin her  halkasında yer aldığımız için, yolcularımızın her aşamada en yüksek  standartta hizmet almasını sağlayabileceğiz. Türkiye'nin bu süreci  başarıyla yönetmesini sağlayan Kültür ve Turizm, Ulaştırma ve Sağlık  bakanlıklarımıza, DHMİ, SHGM ve havayollarımız başta olmak üzere tüm  paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Havaalanı Pandemi Tedbirleri ve Sertifikasyonu Genelgesi'ne uygun  olarak, yolcuların ve havalimanı çalışanlarının terminal genelinde  fiziksel mesafelerini korumalarına yardımcı olmak üzere yönlendirmeler  ve işaretlemeler yapıldı.

Yolcuların uygun olan her aşamada temas etmeden hizmet alabilmesi  için düzenlemeler gerçekleştirildi. Terminal genelinde sık kullanılan  alanlar, x-ray cihazları ve yüzeyler düzenli olarak dezenfekte  edilecek.

Görevlerine uygun olarak tüm çalışanlara eğitim verildi. Tüm  havalimanları maskeyle ve gerekli durumlarda siperlik, eldiven ya da  uygun kıyafetlerle hizmet verecek. İlk aşamada havalimanlarına yolcu  olmayanların girişine izin verilmeyecek ve tüm yolcuların maske  takması zorunlu olacak.