Türk Telekom bankalarla görüşüyor

Türk Telekom yıl bitmeden $500 milyona kadar kredi sağlamayı değerlendiriyor

Türk Telekom yıl bitmeden 5 yıl vadeli 500 milyon dolara kadar kredi sağlamak için bankalarla görüşüyor.

Konu hakkında bilgi sahibi bankacılık kaynaklarının Reuters'a verdiği bilgiye göre, Bank of America Merrill Lynch'in koordinasyonluğunda gerçekleşmesi beklenen kredinin hem bölgesel hem de uluslararası bankaları içermesi bekleniyor.

Türk Telekom konu hakkında yorum yapmazken, bankacılar kredinin 1 Kasım'da gerçekleşecek seçimlerin hemen ardından tamamlanmasının beklendiğini belirttiler.

Öte yandan bankacılık kaynakları Turkcell'in Ekim ayı başında eurobond ihracını tamamlamasının ardından Türk Telekom'un da kredi sonrası bir eurobond ihracını değerlendirebileceğini belirtiyorlar.

Ekim ayı başında Turkcell uluslararası piyasalardaki ilk eurobond ihracını 500 milyon dolarlık borçlanma ile tamamlamış, nihai getiri son olarak yüzde 5.95 olarak belirlenmişti.

Türk Telekom'un iştiraki Avea, BTK tarafından yapılan IMT hizmet ve altyapılarına ilişkin yetkilendirme ihalesinde toplam 954.68 milyon euro bedelle 5 frekans paketinin sahibi olmuştu.

Türk Telekom geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Avea'nın 8.2 milyar TL olan ödenmiş sermayesinin 11.2 milyar TL'ye çıkarılacağı ve sermaye artışından elde edilecek fonun 4G frekans lisans bedellerinin karşılanması için kullanılacağını açıklamıştı.