Ülker, 9 aylık bilançosunu açıkladı

Ülker, 2022'nin 9 ayında hem Türkiye operasyonları hem de ihracat ve yurt dışı operasyonlarıyla büyümeye devam ederek, cirosunu 19 milyar TL’ye ulaştırdı.

Ülker'den yapılan açıklamaya göre, Ülker Bisküvi, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan yazısında 2022’nin 9 aylık döneminde cirosunun 19 milyar TL olduğunu duyurdu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ülker Üst Yöneticisi (CEO) Mete Buyurgan, şirketin sürdürülebilirlik, dijitalleşme, AR-GE ve inovasyona yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “9 aylık ciromuz 19 milyar TL’ye ulaştı. Türkiye operasyonumuzun ciro içindeki payı yüzde 62 ihracat ve yurt dışı operasyonlarımızın ciro içindeki payı ise yüzde 38 oldu. Güçlü, çevik ve proaktif risk yapımızla, geniş coğrafyalara yayılan iş gücümüz, etkin stratejilerimiz ve başarılı yönetimimizle yolumuza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Buyurgan, sürdürülebilir ham madde tedariki ve bisküvilik un üretimine uygun buğday türü geliştirmek için 2007’de başladıklarını Aliağa Bisküvilik Buğday projesinin Ülker ürünleriyle buluştuğunu aktararak, ürünlerin raflara çıktığını bildirdi.