Zarrab'ın savcısı iki bankacıyı deşifre etti

Zarrab soruşturmasında bir dönem BDDK’de karar verici makamlarda görev yapan yetkililer ve siyasi figürler de şüpheli olarak soruşturuluyor.

Zarrab soruşturmasında bir dönem BDDK’de karar verici makamlarda görev yapan yetkililer ve siyasi figürler de şüpheli olarak soruşturuluyor. Savcı Bharara'nın o dönemde aktif görev yapan iki bankacıyı ismen verdiği  iddia edildi.

Karşı'da yer alan habere göre Savcı Preet Bharara, TMSF’nin 2011’de el koyduğu Arap-Türk Bankası’nda milyarlarca dolar kara para aklandığını tespit etti. O dönemde BDDK’de karar verici makamlarda görev yapan yetkililer ve siyasi figürler de şüpheli olarak soruşturuluyor.

İşte o isimler...

TEVFİK BİLGİN: O dönem BDDK’nın başında olan Tevfik Bilgin’in 6 Nisan 2012’de görev süresi sona erdi. Bilgin, 30 Mart 2013 tarihinde bu yana ise Nuh Çimento Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor.

 İHSAN UĞUR DELİKANLI: BDDK Başkan Yardımcısı İhsan Uğur Delikanlı Aktifbank’taki genel müdür yardımcılığı görevinin ardından Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Dönem Başkanı olarak görev yürütüyor.