BORSATEK.COM – Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) pay sırasındaki işlemleri nedeniyle dün üç kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı getirdiği Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ #TDGYO hisseleri bugün açılışla birlikte taban oldu.
Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve üç yönetim kurulu üyesi Ekim 2023’te, ABD Maliye Bakanlığı bünyesindeki Yabancı Varlıkları Kontrol Dairesi (OFAC), tarafından Hamas’a yardım nedeniyle yaptırım uygulanacak şirketler listesinde yer almıştı.
OFAC yaptırım bildiriminde, Trend GYO’nun üç hakim ortağı, Alaeddin Şengüler, Arwa Saleh M Mangoush ve Gülşah Yiğidoğlu’na, Hamas’a maddi destek, yardım, sponsorluk ile mali, maddi ya da teknolojik destek ve ürün ya da hizmet desteği sağladıkları gerekçesiyle yaptırım uygulanacağı açıklanmıştı. O dönem yaptığı açıklamada OFAC’nin iddialarını reddeden şirkette söz konusu üç isim hala yönetimde bulunuyor.
Dün yayımlanan SPK Haftalık Bülten’de yer alan açıklamada TDGYO paylarında gerçekleştirilen işlemlerde Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn) 104 veya 107 maddesinde sayılan fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle üç kişi hakkında yaptırım kararı alındığı duyurulmuştu.
Aralık 2024’te 10 TL seviyelerinde olan hisse senetleri 18 Şubat 2025’te22.92 TL’ye yükselmiş daha sonra hızla gerilemeye başlamıştı. Hisse 26 ve 27 Şubat’ta taban ve tek fiyattan işlem görmüştü. SPK’nın dün yayımlanan kararından sonra hisse bugün de yüzde 9.97 gerileyerek yine taban oldu. 13.72 TL’ye gerileyen hissede TSİ 12:00’da 460 bin lot işlem yapılmış durumda.