
BORSATEK.COM / Borsa ฤฐstanbul’un 2023 performansฤฑ hisse senedi yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑnฤฑ sevindiremedi. Hisse senedi fiyatlarฤฑ yฤฑl boyunca yรผzde 35.59 oranฤฑnda artฤฑล gรถsterdi ancak bu artฤฑล enflasyonun oldukรงa altฤฑnda kaldฤฑฤฤฑ iรงin yatฤฑrฤฑmcฤฑlar reel olarak zarar etti.
Ekonomi politikasฤฑ nedeniyle dรถviz baskฤฑlanmasฤฑna raฤmen hisse senedi fiyatlarฤฑ dolar bazฤฑnda 2023’te ortalama yรผzde 14.25 oranฤฑnda deฤer yitirdi.
Bu yฤฑla ait bir tahmin iรงin ise henรผz erken. En azฤฑndan Nisan ayฤฑndaki yerel seรงimlerin atlatฤฑlmasฤฑ gerekiyor. Seรงime yaklaลฤฑrken ve seรงim sonrasฤฑ uygulanacak ekonomi politikalarฤฑ borsanฤฑn da performansฤฑnฤฑ belirleyecek.
Genel tablo bu iken, hisse bazฤฑnda durum biraz daha farklฤฑ. Borsa geรงen yฤฑl kaybettirirken her hisse yatฤฑrฤฑmcฤฑsฤฑnฤฑ รผzmedi. Aynฤฑ durum bu yฤฑl iรงin de sรถz konusu olacak. Bu nedenle geรงen yฤฑl olduฤu gibi bu yฤฑl da hisse senedi seรงimi รงok รถnemli olacak.
ฤฐลte, ฤฐล Yatฤฑrฤฑm’ฤฑn bu yฤฑl yรผzde 50’nin รผstรผnde prim beklediฤi 30 hisse senedi.
>> SONRAKฤฐ SAYFA: Getiri potansiyeli %50’nin รผstรผndeki hisseler

