Bitcoin, büyük yatırımcıların artan satışları ve Amerika Birleşik Devletleri’nin ticaret politikalarına yönelik riskten kaçınma eğilimiyle pazartesi günü Asya işlemlerinde 65 bin doların altına geriledi.
Dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin, şubat ayı başlarında 60 bin dolar civarına indiği seviyelere geri döndü. Son 24 saat içinde 64 bin 384 dolara kadar inen Bitcoin, yüzde 4,6 oranında değer kaybıyla 64 bin 882 dolardan işlem gördü.
Balina satışları ve Bitcoin işlemlerindeki dalgalanma
CryptoQuant tarafından sağlanan zincir üstü veriler, piyasada balina olarak adlandırılan büyük yatırımcı aktivitesinde belirgin bir artış gösteriyor. Büyük miktarda varlık tutan yatırımcılar, satış öncesi tipik bir hazırlık olarak varlıklarını ticaret platformlarına taşıdı ve borsalardaki balina oranı yükseldi.

Erken benimseyenler, kurumsal yatırımcılar veya kripto fonlarından oluşan büyük satıcılar, varlıklarını borsalara aktardıklarında kısa vadeli fiyat hareketleri üzerinde beklentilerin üzerinde bir etki yaratabiliyor.

