Cemil Ertem'den şaşırtan faiz çıkışı

Cemil Ertem'den şaşırtan faiz çıkışı

Merkez Bankası'nın son dönemde dolara karşı aldığı önlemlerle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, "Merkez Bankası faiz aracını kullanabilir, bu da masadadır" dedi.

A+A-

Merkez Bankası'nın son dönemde dolara karşı aldığı önlemlerle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, "Merkez Bankası faiz aracını kullanabilir, bu da masadadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV yayınında ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi.

"Merkez Bankası faiz aracını kullanabilir, bu da masadadır" diyen Ertem şunları kaydetti: "Merkez Bankası'nın hiçbir konuda eli bağlı değildir. MB'nin adımları kurdaki oynaklığı önemli ölçüde giderdi. MB'nin bu hafta attığı en önemli adım swap'ları kendi üzerinde yapmasıdır. Faiz silahı tabii ki önemlidir ancak kurdaki oynaklığa karşı bunun tek silah olmadığını da piyasalar görecek."

"KURDAKİ OYNAKLIK GİDEREK AZALACAK"

Kur riskinin özel sektörün ve Türkiye ekonominin tolere edebileceği bir düzeyde olduğunu belirten Ertem, kurdaki oynaklığın ilk çeyrek itibariyle giderek azalan trendde devem edeceğini ifade etti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.