Çimsa ve Akçansa için yeni hedef fiyat

Çimsa ve Akçansa için yeni hedef fiyat

HSBC, Çimsa hedef fiyatını yükseltirken, Akçansa hedef fiyatını indirdi

A+A-

HSBC, Çimsa hedef fiyatını yükseltirken, Akçansa hedef fiyatını indirdi. HSBC,  konu ile ilgili raporunda,Çimsa hedef fiyatını 18,3 TL'den 20,2 TL'ye yükseltirken, 'AL' tavsiyesini koruduklarını, Akçansa hedef fiyatını 14,7 TL'den 14,4 TL'ye indirirken, 'TUT' tavsiyesini sürdürdüklerini belirtti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Zayıf TL ortamında ihracat ön plana çıkıyor. Çimento hisseleri azalan iç talepten dolayı baskı altında kalırken, zayıf TL Çimsa ve Akçansa'nın ihracat gelirlerini destekleyebilir. 

Artan yakıt fiyatlarına rağmen, TL'deki zayıflama ve beyaz çimento satışlarındaki artış nedeniyle Çimsa ile ilgili AL önerimizi koruyor ve hedef fiyatımızı 18.3TL'den 20.2TL'ye yükseltiyoruz. İhracatın daha düşük pay alması ve gri çimento ile sınırlı kalması nedeniyle Akçansa için TUT önerimizi koruyoruz. Hisse için 14.7 TL olan hedef fiyatımızı 14.4 TL'ye indiriyoruz"

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.