Coca Cola tahvil ihraç edecek

Coca Cola tahvil ihraç edecek

Coca Cola, 1 milyar dolara kadar tahvil ihracı yapmayı planlıyor

A+A-

Coca Cola İçecek, yurt dışında 1 milyar dolara kadar tahil ihracı için SPK'ya başvuracak.

Şirket tarafından KAP'a yapılan açıklama şöyle:
"Şirketimiz, 2018 yılında vadesi gelen tahvillerin yeniden finansmanının yanı sıra önümüzdeki dönemdeki yeni ihtiyaçlarının da finansmanı amacıyla çeşitli uzun vadeli borçlanma araçlarının kullanılması konusunu değerlendirmektedir.

Bu kapsamda, Coca-Cola İçecek A.Ş. Yönetim Kurulu, 26 Temmuz 2017 tarihinde alınan karar ile çeşitli tertip ve vadelerde toplamda  1.000.000.000 ABD Doları (Bir Milyar Amerikan Doları) veya muadili yabancı para veya muadili Türk Lirası tutarına kadar, şartları ihraç tarihindeki piyasa koşullarına göre belirlenmek ve Sermaye Piyasa Kurulu'nun onay tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde ihraç edilmek üzere, yurt dışında tahvil ihraç edilebilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulması da dâhil gerekli çalışmaların yapılması için yönetimi yetkilendirmiştir.
Bu çerçevede, bahse konu tahvillerin yurt dışında satışı ile ilgili olarak Citibank International plc., HSBC Bank plc., J.P. Morgan Securities plc., MUFG Securities EMEA plc. ve BNP Paribas yetkilendirilmiştir.
İlaveten, yurt dışında yapılması planlanan tahvil ihracına ilişkin olarak 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve Seri VII, N 128.8 sayılı Borçlanma Araçları Tebliği doğrultusunda Sermaye Piyasası Kurulu'nun ilgili sermaye piyasası araçlarının ihracı ve satışı için onay alınması hakkında müracaat işlemi bugün gerçekleştirilmiştir."


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.