Deprem düzenlemesi de KHK ile yapılacak

Deprem düzenlemesi de KHK ile yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, hazırlanan yeni kanun hükmünde kararname ile deprem hazırlık yasalarının çıkarılacağını söyledi

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, hazırlanacak yeni KHK ile depreme hazırlık yasasının çıkarılacağını açıkladı. Özhaseki yaptığı açıklamada 'Kanun hükmündeki kararname ile acilen yeni depreme hazırlık yasası çıkmış olacak' ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kanun hükmündeki kararname iledepreme hazırlık yasasının çıkartılacağını açıkladı. Bir dizi ziyaret için Sakarya’ya gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sakarya Valiliğini ziyaret etti. İki bakan burada Vali İrfan Balkanlıoğlu ve protokol tarafından karşılandı.

DEPREME HAZIRLIK YASASI

Ziyarette konuşan Bakan Mehmet Özhaseki, "Deprem ülkemizin bir gerçeği. Halihazırda topraklarımızın yüzde 66’sı birinci ve ikinci derecede deprem bölgesinde duruyor. Nüfusumuzun yüzde 71’i bu bölgelerde yaşıyor. 2012’de çıkan yasa ile yapılan dönüşümler ve değişimler ülkemizde hızla devam ediyor. Biz bu hızı yeterli görmüyoruz. Allah korusun bizi korkutan yakın bir gelecekte Marmara açıklarında olabilecek bir depremde bu bölgeyi de içerisine almak üzere bir tehdit daha oluşturuyor.

Biz çok hızlı davranarak, önümüzdeki bir takım engelleri aşarak depreme hazırlıklı hale gelmek zorundayız. Bunu yapabilecek gücümüz var, birikimimiz var, teknik kapasitemiz var. Zaten yasal alt yapıyı hazırladık. Önümüzdeki günlerde Meclis çalışma trafiği içinde biran önce çıkaracağız. Bir kanun hükmündeki kararname ile acilen yeni depreme hazırlık yasası çıkmış olacak" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.