Dolar düşerken borsalar değer kazandı

Dolar düşerken borsalar değer kazandı

Uluslararası piyasalarda, dolar kayıplarını sürdürürken Asya hisse senetleri değer kazandı

A+A-

Uluslararası piyasalarda, dolar kayıplarını sürdürürken Asya hisse senetleri değer kazandı. Asya'da hisse senetleri, Fed yetkililerinin para politikasının daga da sıkılaştırılmasının zamanlamasına ilişkin tartışmaları yeniden başlatması ile birlikte değer kazanırken, dolar kayıplarını sürdürdü.

Hong Kong'da işlem gören Çin hisseleri ralli yaparken, Güney Kore'de hisse senetleri yaklaşık altı yılın en yüksek kapanışına yöneldi. Japonya'da Topix Endeksi tatil sonrası ilk işlem gününde kayıplarını geri aldı. Avustralya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi , ABD Hazine tahvil faizlerinde Pazartesi günü görülen düşüşü izleyerek geriledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, dört gün üst üste düştükten sınra fazla değişmedi. Petrol  önceki seanstaki kaybının bir kısmını geri alırken, altın değer kaybetti.

 

Hisse senetleri

*Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1 sıçradı ve Temmuz 2011'den bu yana en yğksek kapanışına yöneldi. Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.7 tırmanarak Kasım 2015'ten bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

*Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.1 düştü ve erken saatlerdeki yüzde 0.6'y akadar çıkardığı kaybının büyük bölümünü geri aldı.

*Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endekis yüzde 0.4 yükseldi ve Pazartesi günkü yüzde 1.4'lük kaybın bir kısmını geri aldı.

*Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.2 yükseldi. Gösterge endeks ve Stoxx Europe 600 Endeksi Pazarresi günü yüzde 0.2 geriledi.

Tahviller

*Avustralya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi iki baz puan düşerek yüzde 2.80'e indi.

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, Pazartesi günü dört baz puan düştükten sonra 1 baz puan artarak yüzde 2.47'ye çıktı.

Emtia

*Altın fiyatları, dört günlük yükselişin ardından yüzde 0.4 gerileyerek ons başına 1,229.05 dolara indi.

*Petrol  fiyatları yüzde 0.4 yükselerek varil başına 48.40 dolara çıktı.WTI önceki seansta yüzde 1.2 düştü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.