Erdoğan Trump'la görüştü

Erdoğan Trump'la görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta ABD Başkanı Trump ile bir araya geldi.

A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) 72'nci Genel Kurulu için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında ABD Başkanı Trump ile görüştü.

Lotte New York Palace Oteli'nde TSİ 22.15'te başlayan görüşme öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Trump, "İki ülke ilişkileri, sanırım şu an hiç olmadığı kadar yakın" dedi ve bunda Erdoğan'la kişisel ilişkilerinin önemli rol oynadığını belirtti. Trump, Erdoğan'ın "dünyanın çok zor bir bölümünde" liderlik yaptığını kaydetti.

"Harika bir dostluğumuz var" diyen ABD Başkanı, "Erdoğan arkadaşım oldu" ifadesini kullandı.

Erdoğan ise "değerli dostum Donald" diye hitap ettiği Trump'la ABD-Türkiye ilişkileri, bölgesel gelişmeler ve dünyadaki diğer konuları ele alma fırsatı bulmayı ümit ettiğini söyledi. Erdoğan, "Ben de bu fırsatı yakaladığımız için kendilerine özellikle çok çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yaklaşık 50 dakika süren görüşmeye Türk heyetinden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.