Volkswagen Fiat'ı satın alıyor

Volkswagen Fiat'ı satın alıyor

Alman Manager Magazin dergisine göre Volkswagen devralma veya kısmi devralma şeklinde İtalyan otomobil üretcisi Fiat ile ilgileniyor

A+A-

Alman Manager Magazin dergisine göre Volkswagen devralma veya kısmi devralma şeklinde İtalyan otomobil üretcisi Fiat ile ilgileniyor. 

Derginin haberine göre Fiat'ın sahibi Agnelli Ailesi, geleneksel otomobil üretiminden çıkıp Ferrari temelli spor araba üretimine odaklanmak istiyor. Ocak ayında Chrysler'in tamamını satın alan Fiat, bu öelliği ile de Alman otomobil üreticisinin ilgi odağında.

Derginin haberine göre Volkswagen bu sayede ABD pazarındaki bazı sıkıntılarından kurtulmak istiyor. Özellikle Chrysler'in Amerikalıların beğendiği tarzdaki SUV pick-up tarzı modelleri Volkswagen'ı bu satın alma için heyecanlandırıyor. Haberin yayınlanmasından sonra Fiat hisseleri yüzde 4'e yakın prim yaparken Volkswagen hisselerinde yüzde 1 civarında gerileme yaşandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.