Kadir Topbaş istifa mı etti?

Kadir Topbaş istifa mı etti?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın belediye meclisindeki AKP grubu ile arasındaki gerilim sonrası istifa ettiği ileri sürüldü

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın belediye meclisindeki AKP grubu ile arasındaki gerilim sonrası istifa ettiği ileri sürüldü

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Kadir Topbaş, bugün beş dosyasının kendisine rağmen meclisten geçmesi üzerine, çok yakın çevresine "istifa ettiği"ni açıkladı.' ifadelerini kullandı.

Yarkadaş, Topbaş'ın istifanın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a iletildiğini ancak Erdoğan'ın "beklesin" talimatı verdiğini de söyledi.

NE OLMUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, ileride İBB Meclis'ini sıkıntıya sokabileceği gerekçesiyle iade ettiği 5 imar dosyası, hiçbir değişiklik yapılmadan kabul edilmişti

İBB Meclisi’nde, Kadir Topbaş'ın eksikleri nedeniyle ileride Meclis’i sıkıntıya sokabileceği gerekçesiyle yeniden tartışılıp görüşülmek üzere iade ettiği 5 imar değişikliği dosyasına, bugünkü oturumda raporlarda hiçbir değişiklik yapılmadan AK Parti grubu aldığı karar doğrultusunda “Kabul” oyu kullandı.

CHP’nin bir kez daha ret verdiği 5 imar dosyası, İBB Meclisi’nde salt çoğunlukla kabul edilirken, oylama öncesi iktidar ve muhalefet sıraları karıştı.

GERGİNLİK İLK DEĞİL

Daha önce, damadı FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Tobaş’a dönük istifa baskısının arttığı ileri sürülmüştü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın vekili olan Göksel Gümüşdağ ve Ahmet Selamet'in belediyenin sevk ve kararlarına imza atttığı ancak damat olayından sonra Topbaş üzerinde baskı yaratabilmek amacıyla imza atmaktan imtina ettikleri iddia edilmişti.

İşte CHP milletvekilinin Topbaş'ın istifa ettiğine dair sosyal medya hesabında paylaştığı o iddiaları:

tt-002.jpg

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.