TL carry trade için en iyi paralardan

TL carry trade için en iyi paralardan

Goldman Sachs'a göre TL, -TCMB'nin son dönemdeki şahin duruşunun sürdürülmesi durumunda- “iyi carry trade” paraları arasına yükselmek için en şaşırtıcı aday konumunda bulunuyor.

A+A-

Gelişen piyasalar baş makro stratejisti Kamakshya Trivedi'nin de aralarında bulunduğu Goldman Sachs analistlerinin kaleme aldığı, Perşembe günü yayınlanan raporda gelişen piyasa paralarına ilişkin değerlendirmeler yer aldı.

Yüksek faiz sunan para birimlerinden Rus Rublesi, Hindistan Rupisi, Endonezya Rupisi için sınırlı kazanç öngören raporda, siyasi belirsizlik nedeniyle Brezilya Realine ilişkin tahminlerin yeniden değerlendirildiği belirtildi.

Meksika Pesosu ve Güney Afrika Randı'nda daha iyi performans bekleyen analist raporuna göre TL, -TCMB'nin son dönemdeki şahin duruşunun sürdürülmesi durumunda- “iyi carry trade” paraları arasına yükselmek için en şaşırtıcı aday konumunda bulunuyor.

Euro/zloti paritesine ilişkin 3,6 ve 12 aylık tahminlerin sırasıyla 4.25, 4.15 ve 4.1 seviyesine yükseltildiği belirtilen raporda, güçlü yükselişe rağmen değerlemelerin hala ikna edici olduğu ve Polonya'nın büyüme ivmesinin güçlü duruşunu sürdürdüğü ifade edildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.