Türkiye Almanya'ya karşı alınacak önlemleri inceliyor

Türkiye Almanya'ya karşı alınacak önlemleri inceliyor

Soykırım yasasının kabul edilmesinin ardından Türkiye Almanya ilişkileri yeni bir kirizin eşğinde. Türkiye karşı önlemleri inceliyor

A+A-

Bir Türk yetkili, 1915 yılında Osmanlılar tarafından Ermenilerin öldürülmesini "soykırım" olarak tanıyan Almanya'ya yönelik "karşı önlemler" üzerinde değerlendirme yapıldığını söyledi.

İstanbul'da yabancı basına bilgi veren yetkili, Almanya'nın "soykırım" kararı ile arasına mesafe koyması gerektiğini belirterek, "Karşı önlemler üzerinde istişare ediyoruz" dedi, ancak ayrıntı vermedi.

Alman parlamentosu bu ay başında 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendiren tasarıyı onaylarken, Türkiye tepki olarak Berlin büyükelçisini istişareler için Ankara'ya çağırmış ve ilişkilerin zedeleneceğini belirtmişti.

Türk yetkili ayrıca İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin düzelmeye yakın olduğunu, ancak iki taraf arasında Londra'da yapılan görüşmelerde varılanla aynı noktada olunduğunu belirtti.

Avrupa Birliği ile vize serbestisi için gereken 72 kriterin 67'sinin yerine getirildiğini belirten yetkili, vize serbestisi görüşmeleri hakkında "Doğru yolda olduğunu düşünüyorum. Hiçbir zaman sorunsuz değildir, her zaman iniş ve çıkışlar olur" dedi.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.