1 dolarlık rüşvete 5 yıl hapis cezası

1 dolarlık rüşvete 5 yıl hapis cezası

Singapur'da 1 dolarlık rüşvet aldıkları öne sürülen iki forklift sürücüsünün, 5'er yıl hapis ve 100 bin dolar para cezası ile karşı karşıya.

A+A-

Singapur'da tır şöförlerinden yükleme işlemini geciktirmemek için birçok sefer 1 dolarlık rüşvet aldıkları öne sürülen iki forklift sürücüsünün, 5'er yıl hapis ve 100 bin dolar para cezası ile karşı karşıya.

Singapur'da iki Çinli göçmen işçi, tır sürücülerinden işlerini geciktirmemek için birçok kez bir dolarlık rüşvet talep etmekle suçlanıyor.

Cogent Konteyner Deposu'nda çalıştıkları sırada öne sürülen suçları işlediği iddia edilen Chen Ziliang ve Zhao Yucun isimli sürücülerin hüküm giymeleri durumunda, 5'er yıl hapis ve 100 bin dolarlık para cezası ile karşı karşıya kalacakları belirtildi.

'RÜŞVETİN DEĞERİ 1 DOLAR OLSA BİLE GÖREVLERİNDEN ALINABİLİRLER'

Singapur'un Yozlaşmış Uygulamalar Araştırma Bürosu tarafından yapılan açıklamada, çalışanlardan 'adil' olarak çalışmalarının beklendiği vurgulanırken, "Rüşvetin değeri 1 dolar kadar düşük miktar olsa bile görevden alınabilirler. Miktarı ne olursa olsun rüşvet ve türevlerine müsamaha gösterilmeyecektir" denildi.

Dünyada rüşvetin en az olduğu ülkelerden biri olma ününe sahip Singapur, Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün 2017 Yolsuzluk Algı Endeksi'nde 6. sırada yer almıştı.

Yolsuzlukla mücadelede dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından olan ve 118 ülkede faaliyet gösteren Uluslararası Şeffaflık Örgütü (Transparency International), 1995'ten bu yana her yıl düzenli olarak Yolsuzluk Algı Endeksi'nin sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmaktadır.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.