CHP Genel Baลkanฤฑ Kemal Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu, parlamenter sistemden baลkanlฤฑk sistemine geรงiลi รถngรถren anayasa deฤiลikliฤi referandumunda ( 16 Nisan 2017) yรผzde 52.1 “hayฤฑr” oyunun รงฤฑktฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Fox Tv’de ฤฐsmail Kรผรงรผkkaya’nฤฑn konuฤu olan Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu, “Referandumda 51.2 Hayฤฑr รงฤฑktฤฑ. YSK’ya รงรถreklenmiล bir yapฤฑ dedi ki evet รงฤฑktฤฑ. Devletin parasฤฑ, uรงaฤฤฑ her ลeyi kullanฤฑldฤฑ. Ona raฤmen baลarฤฑlฤฑ olamadฤฑlar. รnlemini alacaฤฤฑz. Bugรผnden bรผtรผn altyapฤฑyฤฑ oluลturuyoruz. Sandฤฑฤa gideceฤiz. 2019’da bu รผlkeye gerรงek anlamda demokrasiyi getireceฤiz” dedi.
Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu, CHP’nin 36. Olaฤan Kongresi’nde rakibi olan CHP Yalova Milletvekili Muharrem ฤฐnce’nin kurultaydaki konuลmasฤฑnฤฑ รงok beฤendiฤini ifade ederek, “Parti iรงiyle ilgili konuลtu ama ben tam aksine Tรผrkiye’nin sorunlarฤฑndan รงฤฑkma konusuna deฤindim. Muharrem Bey bizim deฤerli bir arkadaลฤฑmฤฑz tabi ki bizim iรงin รงalฤฑลacak, bizim ortak bir hedefimiz var” ifadesini kullandฤฑ.







