17 Aralık savcılarına soruşturma

17 Aralık savcılarına soruşturma

HSYK, 17 ve 25 Aralık'ta yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile başlatılan soruşturmaları yürüten 3 savcı ve 1 hakim hakkında soruşturma başlattı

A+A-

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 17 Aralık'ta yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan soruşturmaları yürüten savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ile hakim Süleyman Karaçöl hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

HSYK 3. Dairesi, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarını yürüten savcılar Öz, Akkaş, Kara ve hakim Karaçöl hakkındaki ihbar ve şikayetler nedeniyle inceleme yapılmasına karar vermiş ve inceleme kararı izin için Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti. Savcı Süleyman Karaçöl, operasyondaki şüphelilerin mal varlıklarına el konulması kararı veren hakim olarak biliniyor.

Haber kanallarına göre Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın inceleme iznine onay vermesinin ardından kurul müfettişlerinin başlattığı çalışma tamamlandı.

Bu çerçevede HSYK 3. Dairesi, müfettiş raporu doğrultusunda, Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara ve Süleyman Karaçöl hakkındaki soruşturma açılmasına oy çokluğuyla karar verdi.

Daire'nin bazı üyelerinin savcılar hakkında soruşturma açılmaması yönünde oy kullandığı, Daire Başkanı ve HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici ile diğer bazı üyelerin ise soruşturma açılması yönünde oy verdiği bildirildi.

Bundan sonraki aşamada, soruşturma kararının onay için Adalet Bakanı Bozdağ'a gönderilmesi bekleniyor. Bozdağ'ın onay vermesi durumunda soruşturma işlemleri HSYK 2. Dairesi tarafından yürütülecek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.