1700 akaryakıt istasyonu mercek altında

1700 akaryakıt istasyonu mercek altında

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, otogaz satışı yapan yaklaşık 1700 akaryakıt istasyonunun vergi incelemesine alındığını açıkladı.

A+A-

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vergi Denetim Kurulu'nun (VDK) incelemelerine etkin bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Kayıt dışılığa göz açtırmayacağız, 76 milyonun hakkını gasp edenlere müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Şimşek VDK’nın otogaz satışı gerçekleştiren akaryakıt istasyonlarını mercek altına aldığını belirterek şunları kaydetti:"Vergi müfettişlerince yapılan çalışmalarda, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) otogaza göre daha düşük olan, 'tüplü' ve 'dökme' diye tabir edilen LPG'nin, bazı akaryakıt istasyonlarınca amacı dışında satıldığı anlaşıldı. Bu çerçevede, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Malatya ve Samsun illerimizde otogaz satışı yapan yaklaşık 1700 akaryakıt istasyonu vergi incelemesine alındı. Bu incelemenin sonuçları en kısa sürede tamamlanacak. Kayıt dışılığa göz açtırmayacağız ve 76 milyonun hakkını gasp edenlere asla müsaade etmeyeceğiz."


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.