Wall Street Journal’ฤฑn (WSJ) haberine gรถre, Intel Corporation, Ohio’daki 20 milyar dolarlฤฑk รงip รผretim projesinin inลaatฤฑnฤฑ “piyasa zorluklarฤฑ” ve ABD hรผkรผmetinin teลviklerinin yetersizliฤi nedeniyle erteleyecek.
Projenin 2025 yฤฑlฤฑnda รงip รผretimine baลlamasฤฑ planlanฤฑyordu. WSJ’ฤฑn projeyle ilgili kiลilere dayandฤฑrdฤฑฤฤฑ habere gรถre, รผretim tesislerinin inลaatฤฑnฤฑn 2026 yฤฑlฤฑnฤฑn sonlarฤฑna kadar bitirilmesi bekleniyor.
Intel sรถzcรผsรผ, “รzellikle bizim sektรถrรผmรผzde bรผyรผk รถlรงekli projeleri yรถnetmek genellikle deฤiลen zaman รงizelgelerine uyum saฤlamayฤฑ gerektirir” dedi. Sรถzcรผ ayrฤฑca Intel’in “sorumlu bir sermaye yรถneticisi” olmasฤฑ gerektiฤini de vurguladฤฑ.
WSJ, Intel’in Ohio eyaletinden 600 milyon dolar aldฤฑฤฤฑnฤฑ ve daha fazla devlet fonu beklediฤini bildirdi. ลirketin baลkan yardฤฑmcฤฑsฤฑ Keyvan Esfarjani iki yฤฑl รถnce yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada projenin geniลlemesinin “bรผyรผk รถlรงรผde” hรผkรผmet fonlarฤฑna baฤlฤฑ olacaฤฤฑnฤฑ belirtmiลti.
ย







