2024 altının yılı mı olacak? İşte büyük finans kuruluşlarının tahminleri

2024 altının yılı mı olacak? İşte büyük finans kuruluşlarının tahminleri

Altın fiyatları 2023'ü yeni rekorlarla kapatsa da 2024 yılına sakin bir seyirde başladı. Peki altın fiyatları yeni yılda nasıl bir seyir izleyecek? Büyük finans ve bankacılık devleri ne öngörüyor?

A+A-

Devam eden jeopolitik gerilimler ve başta ABD Merkez Bankası Fed olmak üzere çoğu büyük merkez bankasının bu yıl faiz indirimine gideceği beklentileri nedeniyle yeni yıldaki çoğu koşul altın fiyatlarında yeni bir yükselişi destekliyor.

Bloomberg'in bir raporuna göre, büyük banka ve kurumlar 2024 yılında ons altının ortalama fiyatını 1.950 ila 2200 dolar arasında olmasını bekliyor.

Bu haberde, 2024'te altın fiyatlarının kaderini belirleyecek bazı faktörleri ele almaya çalışacağız.

JPMorgan

ABD bankası, Fed'in bu yıl faiz oranlarını düşürmeye hazırlanması nedeniyle altın fiyatlarının bu yıl ons başına ortalama 2175 dolar olmasını bekliyor.

Morgan Stanley

Grup, altın fiyatlarının bu yıl ortalama ons başına 2.019 dolar olmasını ve fiyatların dünya genelindeki jeopolitik riskler tarafından belirlenmesini bekliyor.

Bank of America

Fed'in bu yıl faiz oranlarını düşürmeye başlamasıyla birlikte altın fiyatlarında bir artış yaşanacak ve banka 2024 yılında fiyatların ortalama 1.975 dolar olmasını bekliyor.

UBS

Banka, ABD'de faiz indirimlerinin başlamasıyla birlikte altın fiyatlarının yıl sonuna kadar 2.150 dolarla yeni bir rekor kırmasını bekliyor.

Wells Fargo

Ekonomi yavaşladıkça, değerli metal fiyatlarının 2024'ün başlarında sabit kalması ve yıl sonunda 2200$'a yaklaşması bekleniyor.

Pictet Varlık Yönetimi

Grup, jeopolitik gerilimler hız kazanırken ABD'nin politika sıkılaştırma döngüsünün tamamlanmasıyla altının zayıflayan dolardan faydalanmasını bekliyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler