23 Ocak: Dirençlerden satış gelebilir

23 Ocak: Dirençlerden satış gelebilir

Kısa vadeli bazı teknik göstergelerdeki al sinyallerine rağmen orta vadeli göstergelerin henüz zayıf olması 23 Ocak'ta direnç noktalarında satışların daha güçlü olabileceğini gösteriyor

A+A-

 

BIST 100 Endeksi 22 Ocak'ta, 66.708 ile 67.450 arasındaki dar bantta hareket ettikten sonra kapanışını yüzde 1.58 ve 1.048 puanlık artışla 67.367'den yaptı. Piyasa tarafından piskolojek-teknik destek olarak kabul edilen 67 bin seviyesinin üstünde yapılan kapanışla birlikte önemli bazı kısa vadeli osilatörlerde al sinyalleri teyit edilmeye başladı.

Gün içinde kısa vadeli hareketli ortalamalarını destek olarak kullandığı görülen endeksin, kapanışını kısa-orta vadeli hareketli ortalamalarının hemen üstünde gerçekleştirmesi de olumlu bir başka görüntü oldu. Buna karşılık endeks, 17 Aralık'ta başlayan 4 gün önce aşağı kırılan sıkışma formasyonunun talep çizgisini henüz yukarı yönlü kıramadı. Son 3 günde yaşanan yükselişe rağmen bu durum, kısa vade için olumlu olan teknik sinyallerin orta vade için yeterince güçlü olmadığını gösteriyor.

Endeks, kısa vadeli bazı tenik osilatörlerin al sinyali vermesi bazılarının al sinyali üretmeye yakın olması nedeniyle 22 Ocak perşembe günü de son 3 gündekini sürdürmek isteyecektir. Bugünkü yükselişte kısa vadeli hareketli ortalamaların destek olarak kullanılması ve işlem hacmindeki artış yükselişi teyit etmesine rağmen, ilk dirençlerin güçlü olması nedeniyle yükselişlerde 67.757 ve 68.120 dirençlerinden satış gelmesi ihtimali oldukça güçlü gözüküyor.

Endeksin bu iki direnci gün içinde işlem hacmindeki artışla geçmesi durumunda, 69.167'de bulunan 50 günlük ağırlıklı hareketli ortalama direncini test etmesi olası. Ancak bu seviyenin test edilmesi için kısa vadeli teknik göstergelerden çok, henüz bu konudma ollmayan orta vadeli teknik göstergelerin "al" sinyali vermesine bağlı.

Stop-loss'lara dikkat

Perşembe günü, ilk dirençlerden gelecek satışlarla geri çekilecek endeks ilk olarak bugün olduğu gibi kısa vadeli hareketli ortalamaların oluşturduğu destekleri kullanacak. 67.178'deki 10 günlük basit ve 25 günlük ağırlıklı hareketli ortalama destekleri bu açıdan önemli. Bunun hemen altında, aynı zamanda psikolojik destek olarak da kabul edilen, 66.979'daki 10 günlük ağırlıklı hareketli ortalamanın oluşturduğu destek bulunuyor. Özellikle bu desteğin hacimli olarak aşağı kırılması durumunda satışlar, 66.106 desteğine doğru hızlanabilir. Bu nedenle bu seviyenin kısa vade için stop-loss olarak kullanılması faydalı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.