31 Mart seçimine kadar nasıl bir portföy olmalı?

31 Mart seçimine kadar nasıl bir portföy olmalı?

Türkiye 31 Mart'ta yerel seçime gidiyor. A1 Capital ''Belediye seçimlerine kadar nasıl bir portföy dağılımı önerirsiniz? '' sorusunu yanıtladı

A+A-

A1 Capital 9 Şubat 2024  31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerin piyasalar üzerindeki etkisini değerlendirdi. Bültende ''Yatırımcıya 31 mart seçimlerine kadar nasıl bir portföy dağılımı önerirsiniz? Hangi enstrümanlara hangi ağırlıkta yer verilmeli? Neden?'' sorularına yanıt verildi.

İşte A1 Capital'in tahminleri

Yüzde 25 bono

Yabancıların tahvile olan ilgisi ve gecelik swap piyasasının bize gösterdiği ve kısa vade tahvil faizleri %43 bandına ulaşmasınından dolayı tahvil getirilerinin cazip olduğunu düşünmekte ve tahvil bonoya da( ÖST dahil) %25 pay vermekteyiz. Yatırımcılar bu oranı isterlerse eurobond/ eurobond fonu tarafında da kullanabilirler.

Yüzde 10 altın

FED ve ECB’nin beklenenden çok daha erken faiz indirimlerine başlamasının beklenmesi ve jeopolitik riskler ons altında sert yükselişlere neden oldu ve altına yönelik beklentilerinden öne çekilmesine neden oldu ve biz de portföyün %10’ini altından oluşturduk.

Yabancı teknoloji hisseleri BIST 100

Yabancı teknoloji hisse senetlerine %15 ağırlık verirken, BIST tarafında ise %50 ağırlık vermekteyiz.

Öz kaynak karlılığının güçlü seyri ve güçlü risk kontrolü ile TSKB ve hızlı düzelen TL kredi spredleri, güçlü tahsilatlar ile YKBNK’yı, yüksek gıda enflasyondan ve enflasyon muhasebesinden olumlu etkilenecek aynı zamanda defansif olan MGROS ve BIMAS’ı, Ford'un Avrupa'daki hafif ticari araç satışlarının yaklaşık %75'ini üretmesi ve kamyon iş kolunun vaad ettileriyle FROTO, güçlü ihracat payı ve yüksek temettü beklentimizle TTRAK, yolcu gelirlerinin normalleşmeye girmesine rağmen güçlü operasyonel sonuçlar düşük borçlanma oranıyla THYAO, SunExpress ve Pegasus İzmir dış hat trafiğindeki büyümeye ile Almatı katkısı ile TAVHL , güçlü mobil arpu büyümesi ve fiyatlama ve de düşük borçluluk ile TCELL, Kentsel dönüşümle güçlü talep ve fiyatlama , enerji maliyetlerindeki gerileme, düşük klinkerli ürünlerin toplam satış hacmindeki payının artması ile AKCNS, İştiraklerden güçlü temettü ve NAD’a göre potansiyel yüksek iskonto ile KCHOL ve SAHOL beğendiğimiz hisseler olmaktadır.

 

İlgili Haberler