4 eski bakan Yüce Divan'a gitmiyor

4 eski bakan Yüce Divan'a gitmiyor

Meclis Soruşturma Komisyonu 4 eski bakanın Yüce Divan'da yargılanmasını reddetti. Karar, komisyondan 5'e karşı 9 oyla çıktı

A+A-

17-25 Aralık operasyonlarında isimleri geçen İçişleri eski bakanı Muammer Güler, Sanayi ve Ticaret eski bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği (AB) eski bakanı Egemen Bağış ve Çevre ve Şehircilik eski bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan’a sevk edilip edilmemesine ilişkin karar çıktı.

Meclis Soruşturma Komisyonu, eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'a sevk edilmemesine karar verdi.

 Nihai karar 10 gün içinde verilecek

TBMM yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü 4 eski bakanla ilgili karar sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Köylü açıklamasında şunları söyledi:

"Her iddia her isim tartışıldı. Herkes her isimle ilgili görüşlerini söyledi ve oyunu belirledi. Dördünü ayrı ayrı değerlendirerek oy kullanıldı. Komisyondaki oylama açık yapıldı. Genel Kurul'daki oylama gizli olacak. Her üye görüşlerini söyledi. Bundan sonra biz ayın 9’una kadar meclis başkanlığına sunacağız raporumuzu. Başkanlık, Genel Kurul'a verecek ve 10 gün içinde oylama yapılacak." 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.