Kamu alacaklarฤฑnฤฑn yeniden yapฤฑlandฤฑrฤฑlmasฤฑna iliลkin kanundan yararlanma sรผresi, vatandaลlar ve kurumlardan gelen yoฤun talep ve baลvuru noktalarฤฑndaki yoฤunluktan dolayฤฑ 27 Aฤustos Pazartesi gรผnรผne kadar uzatฤฑldฤฑ.
Hazine ve Maliye Bakanlฤฑฤฤฑndan yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, 7143 sayฤฑlฤฑ “Vergi ve Bazฤฑ Alacaklarฤฑn Yeniden Yapฤฑlandฤฑrฤฑlmasฤฑna ฤฐliลkin Kanun” hรผkรผmlerinden yararlanma sรผresi, vatandaลlardan ve kurumlardan gelen yoฤun talep ve baลvuru noktalarฤฑndaki yoฤunluktan dolayฤฑ 27 Aฤustos Pazartesi gรผnรผne kadar uzatฤฑldฤฑ.
Aรงฤฑklamada, daha รถnce duyurulduฤu gibi, Bakanlฤฑฤฤฑn bundan sonraki sรผreรงte yeni bir yapฤฑlandฤฑrma รถngรถrmediฤi belirtilerek, “Mรผkellefler iรงin bu yapฤฑlandฤฑrmanฤฑn son fฤฑrsat olduฤunu bir kez daha hatฤฑrlatmak isteriz. Tarih deฤiลikliฤi yalnฤฑzca baลvuru tarihini kapsamaktadฤฑr. รdeme vadelerinde herhangi bir deฤiลiklik sรถz konusu deฤildir.” ifadesine yer verildi.
Sรถz konusu yapฤฑlandฤฑrma kapsamฤฑnda, bugรผne kadar mรผkelleflere ait 45,3 milyar lira tutarฤฑnda borcun yapฤฑlandฤฑrฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑn aktarฤฑldฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, yapฤฑlandฤฑrma hรผkรผmlerinden yararlanmak isteyenlerin en geรง 27 Aฤustos gรผnรผ sonuna kadar ilgili vergi dairesine baลvurmalarฤฑ gerektiฤi bildirildi.
Aรงฤฑklamaya gรถre, baลvurular, bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir ฤฐdaresi Baลkanlฤฑฤฤฑnฤฑn (GฤฐB) www.gib.gov.tr ve e-devlet (www.turkiye.gov.tr) adresi รผzerinden internet aracฤฑlฤฑฤฤฑyla yapฤฑlabilecek. Vergi daireleri, tรผm vatandaลlarฤฑn konuyla ilgili baลvurularฤฑna en kฤฑsa sรผrede yanฤฑt verecek.
– Kurum alacaklarฤฑnda sรผre uzatฤฑmฤฑ yok
Tรผrkiye Odalar ve Borsalar Birliฤi, Tรผrkiye Esnaf ve Sanatkarlarฤฑ Konfederasyonu, Tรผrkiye Serbest Muhasebeci Mali Mรผลavirler ve Yeminli Mali Mรผลavirler Odalarฤฑ Birliฤi ile Tรผrkiye Barolar Birliฤine olan ve 7143 sayฤฑlฤฑ Kanun kapsamฤฑnda bulunan borรงlarฤฑn yapฤฑlandฤฑrฤฑlmasฤฑna yรถnelik baลvuru sรผresinde bir deฤiลiklik yapฤฑlmadฤฑ. Sรถz konusu kurumlara borรงlar iรงin bugรผn baลvuruda bulunulmasฤฑ gerekiyor.
รte yandan, รถdeme sรผresi bugรผn sona eren 2018 yฤฑlฤฑ motorlu taลฤฑtlar vergisi ikinci taksiti, 2017 yฤฑlฤฑnda elde edilen gelir unsurlarฤฑna iliลkin gelir vergisi ikinci taksiti, 6736 sayฤฑlฤฑ Bazฤฑ Alacaklarฤฑn Yeniden Yapฤฑlandฤฑrฤฑlmasฤฑna ฤฐliลkin Kanun kapsamฤฑnda yapฤฑlandฤฑrฤฑlan borรงlarฤฑn dokuzuncu taksiti, 7020 sayฤฑlฤฑ Bazฤฑ Alacaklarฤฑn Yeniden Yapฤฑlandฤฑrฤฑlmasฤฑna Dair Kanun kapsamฤฑnda yapฤฑlandฤฑrฤฑlan borรงlarฤฑn yedinci taksiti รถdemelerinde herhangi bir sรผre uzatฤฑmฤฑna gidilmedi. Bu รถdemelerin bugรผn vergi dairelerine ve anlaลmalฤฑ bankalara yapฤฑlmasฤฑ gerekiyor.
Sรถz konusu รถdemeler, GฤฐB’in internet sitesi รผzerinden bazฤฑ bankalara ait kartlarla da gerรงekleลtirilebilecek.







