Emniyet’te, komiser ve komiser yardฤฑmcฤฑlฤฑฤฤฑ sฤฑnavlarฤฑnda sorularฤฑnฤฑ รงalฤฑndฤฑฤฤฑ ve bu sayede komiser veya komiser yardฤฑmcฤฑlฤฑฤฤฑna geรงtiฤi iddiasฤฑyla 470 polisin rรผtbesi sรถkรผldรผ.
Yeni ลafak Gazetesi’nde yer alan habere gรถre ฤฐstanbul’da rรผtbesi sรถkรผlen komiser yardฤฑmcฤฑsฤฑ sayฤฑsฤฑ 45, Ankara’da ise 25 olarak aรงฤฑklandฤฑ.
Haberde rรผtbe yรผkseltme sฤฑnav sorularฤฑnฤฑn รงalฤฑnarak bazฤฑ polis memurlarฤฑna daฤฤฑtฤฑldฤฑฤฤฑ mรผfettiล raporuyla belirlendiฤi ileri sรผrรผldรผ. Soruลturma ile 2009, 2010 ve 2011 yฤฑllarฤฑndaki sฤฑnavlara iliลkin yapฤฑlan incelemeler neticesinde 470 kiลinin kopyayla komiser yardฤฑmcฤฑsฤฑ ve komiser olduฤu tespit edildi. Soruลturma neticesinde 30 ilde 470 komiser ve komiser yardฤฑmcฤฑsฤฑnฤฑn rรผtbesi sรถkรผldรผ. ฤฐstanbul’da rรผtbesi sรถkรผlen komiser yardฤฑmcฤฑsฤฑ sayฤฑsฤฑ 45, Ankara’da ise 25 olduฤu รถฤrenildi.
Haberde ayrฤฑca Emniyet Genel Mรผdรผrlรผฤรผ komiser ve komiser yardฤฑmcฤฑlarฤฑna yรถnelik iลlemlere iliลkin baลta Ankara, Bartฤฑn, ฤฐstanbul ve Gaziantep olmak รผzere 30 ilin valiliklerine yazฤฑ gรถnderildiฤi, uygulamaya konulan talimat รผzerine 30 ilde aralarฤฑnda komiser ve komiser yardฤฑmcฤฑlarฤฑnฤฑn da bulunduฤu 470 polisin rรผtbeleri sรถkรผldรผฤรผ ve rรผtbe sรถkme iลleminin devam edeceฤi belirtildi







