5 HES için 14.4 milyon dolar

5 HES için 14.4 milyon dolar

Elektrik Üretim AŞ’ye ait 5 hidroelektrik santralinin özelleştirme ihalesinde toplam 14 milyon 450 bin dolar teklif verildi

A+A-

Elektrik Üretim AŞ’ye ait 5 hidroelektrik santralinin (HES) özelleştirme ihalesinde toplam 14 milyon 450 bin dolar teklif verildi.

Hidroelektrik santrallerinin 3 grup halinde 49 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesinde nihai pazarlık görüşmeleri Özelleştirme İdaresi Başkanlığında gerçekleştirildi.

Birinci grupta yer alan Artvin'deki 0,3 megavat kurulu güce sahip Esendal ve Trabzon'daki 1,04 megavat kurulu güce sahip Işıklar (Visera) hidroelektrik santralleri için yapılan ihaleye 5 firma katıldı. İhalede en yüksek teklifi, 1 milyon 850 bin dolar ile Metek Hidro Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

İkinci grupta yer alan Konya'daki 0,6 megavat kurulu güce sahip Dere ve 1,04 megavat kurulu güce sahip İvriz hidroelektrik santrallerinin ihalesi ise 6 firmanın katılımıyla yapıldı. Santraller için en yüksek teklif, 2 milyon 300 bin dolar ile Ülke Yatırım Araştırma Geliştirme Madencilik İnşaat ve Elektrik Üretim AŞ tarafından sunuldu. 

Son olarak Kütahya'daki 2,56 megavat kurulu güce sahip Kayaköy Hidroelektrik Santrali'nin ihalesi 12 firmanın katılımıyla gerçekleştirildi. Santral için en yüksek teklifi 10 milyon 300 bin dolar ile Veysi Madencilik İnşaat Nakliyat Petrol Temizlik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. verdi.

Bu arada, termik santrallerin özelleştirmesine karşı bir süredir Özelleştirme İdaresi Başkanlığı karşısındaki Kurtuluş Parkı'nda eylem yapan işçiler, ihalelere tepki gösterdi. İşçiler zaman zaman slogan atıp, baretlerini demir bariyerlere vurarak protestoda bulundu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.