70 bin kişi işini kaybetti

70 bin kişi işini kaybetti

Fed'in yayımladığı son rapora göre Amerikalı petrol şirketlerinde iflaslar kriz seviyelerine geri döndü. Sadece bu yıl 70 bin kişi işini kaybetti

A+A-

2015 petrol fiyatları açısından tam bir çöküş yılı oldu. Ve uzmanlara göre düşüşün sonuna da daha gelmedik. Bugüne kadar bütün hesaplarını yüksek varil fiyatı üzerinden yapan petrol üreticisi ülkeler de bir bir uçurumun kenarına doğru gidiyor.

Bunların arasında Rusya ve Venezüella gibi ülkeler öne çıksa da dünyanın en büyük gücü olan ABD'de işler sarpa sarmaya başladı. Konuyla ilgili kapsamlı bir rapor yayımlayan Dallas Fed, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle iflas eden şirket sayısının 2008 yılındaki krizden sonraki en yüksek seviyelere ulaştığını belirtti.

Sadece dördüncü çeyrekte 9 şirket iflas erteleme başvurusunda bulunurken, şirketler 2 milyar dolarlık borcunu ödeyemedi. Geçen bir yıl içinde sadece 7 şirket iflas erteleme başvurusunda bulunmuştu. Bugün petrol ve gaz sektöründe çalışan sayısı da 460 bin kişi seviyesinin altına geriledi. Söz konusu rakam zirveye ulaştığı 2014 sonunda 530 bin civarındaydı.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.