Amazon’dan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, bu yฤฑlฤฑn ilk รงeyreฤindeki gelirin geรงen senenin aynฤฑ dรถnemine gรถre yรผzde 42,8 artฤฑลla 51 milyar dolar olduฤu belirtildi. ลirket, geรงen senenin ocak-mart dรถneminde 35,7 milyar dolar gelir elde etmiลti.
Firmanฤฑn bu senenin ilk รงeyreฤindeki net karฤฑnฤฑn da geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre yรผzde 125 artฤฑลla 1,63 milyar dolara yรผkseldiฤi bildirildi. Amazon, geรงen yฤฑlฤฑn ilk รผรง ayฤฑnda 724 milyon dolar net kar aรงฤฑklamฤฑลtฤฑ.
Geรงen senenin ilk รผรง ayฤฑnda ลirketin hisse baลฤฑna karฤฑnฤฑn 1,48 dolar olduฤu kaydedilen aรงฤฑklamada, bu yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถneminde sรถz konusu miktarฤฑn 3,27 dolara ulaลtฤฑฤฤฑ bilgisine yer verildi.
Amazon’un bu yฤฑlฤฑn ilk รงeyrek net kar ve gelirinde artฤฑล yaลanmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan firmanฤฑn New York borsasฤฑnda iลlem gรถren hisselerinde yรผkseliล gรถrรผldรผ.
Buna gรถre, New York borsasฤฑnฤฑn kapanmasฤฑnฤฑ takiben yapฤฑlan sฤฑnฤฑrlฤฑ iลlemlerde ลirketin hisse baลฤฑna deฤeri bin 627 dolara tฤฑrmanarak yรผzde 7,2 prim yaptฤฑ.
Uzmanlar, Amazon’un hisselerindeki asฤฑl yรผkseliลin yarฤฑn gerรงekleลmesinin beklendiฤini bildirdi.
Amazon kurucusu ve รst Yรถneticisi (CEO) Jeff Bezos, geรงen hafta yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, “prime” adฤฑ verilen ve milyonlarca รผrรผnรผ tรผketicilere en geรง iki gรผn iรงinde ek รผcret almadan ulaลtฤฑran hizmetini kullanan kiลilerin sayฤฑsฤฑnฤฑn 100 milyonu aลtฤฑฤฤฑnฤฑ duyurmuลtu.







