A1 Capital BİST 100 teknik bülteni

A1 Capital BİST 100 teknik bülteni

A1 Capital bültenine göre, BIST 100 endeksinde yükseliş rallisi hisse bazlı pozisyon değişimleriyle beraber etkisini sürdürüyor

A+A-

A1 Capital BİST 100 Teknik Bülteni şöyle;

Borsa İstanbul'da yükseliş trendi etkisini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta ortasında dar bantta sıkışık bir seyir izleyen BIST 100 endeksinde cuma günü alıcılar tekrar güçlendi ve endeks günü %1.75, haftayı ise haftayı %4.40 oranında değer kazanımı ile 8056.12 seviyesinden tamamladı.

Son dönemde küresel piyasalardan pozitif yönde ayrışan BIST 100 endeksinde yükseliş rallisinin hisse bazlı pozisyon değişimleriyle beraber etkisini sürdürdüğünü söyleyebiliriz. Önceki hafta 22 günlük kısa vadede önemli bir ortalamanın üzerinde karşılanan satışlar sonrasında alım iştahının devamı ve genel alımlar paralelinde kısa vadeli göstergelerin tekrar pozitif yönde hareket ediyor olmasını trendin devamı açısından olumlu buluyoruz.

Son haftalarda sat konumunda olan MACD indikatöründe de düşüş eğilimin hız kaybetmiş olması yükseliş trendinin açısından olumlu gördüğümüz diğer unsur olarak söyleyebiliriz. Önceki iki haftada direnç noktası olarak takip ettiğimiz 7902 seviyesini artık kısa vade açısından ilk destek noktası olarak izleyeceğiz. Bu seviyenin üzerinde kalındığı sürece mevcut pozisyonlar korunarak kısa vade açısından yeni alım denenebilir. Trendin devamıyla beraber ilk etapta 8200 seviyesini ilk ara direnç olarak takip edeceğiz. Bu seviyenin aşılması durumunda ise 8500 direncinin hedefliyor olacağız.

İlgili Haberler