A1 Capital BฤฐST 100 Teknik Bรผlteni ลรถyle;
Borsa ฤฐstanbul‘da yรผkseliล trendi etkisini sรผrdรผrรผyor. Geรงtiฤimiz hafta ortasฤฑnda dar bantta sฤฑkฤฑลฤฑk bir seyir izleyen BIST 100 endeksinde cuma gรผnรผ alฤฑcฤฑlar tekrar gรผรงlendi ve endeks gรผnรผ %1.75, haftayฤฑ ise haftayฤฑ %4.40 oranฤฑnda deฤer kazanฤฑmฤฑ ile 8056.12 seviyesinden tamamladฤฑ.
Son dรถnemde kรผresel piyasalardan pozitif yรถnde ayrฤฑลan BIST 100 endeksinde yรผkseliล rallisinin hisse bazlฤฑ pozisyon deฤiลimleriyle beraber etkisini sรผrdรผrdรผฤรผnรผ sรถyleyebiliriz. รnceki hafta 22 gรผnlรผk kฤฑsa vadede รถnemli bir ortalamanฤฑn รผzerinde karลฤฑlanan satฤฑลlar sonrasฤฑnda alฤฑm iลtahฤฑnฤฑn devamฤฑ ve genel alฤฑmlar paralelinde kฤฑsa vadeli gรถstergelerin tekrar pozitif yรถnde hareket ediyor olmasฤฑnฤฑ trendin devamฤฑ aรงฤฑsฤฑndan olumlu buluyoruz.
Son haftalarda sat konumunda olan MACD indikatรถrรผnde de dรผลรผล eฤilimin hฤฑz kaybetmiล olmasฤฑ yรผkseliล trendinin aรงฤฑsฤฑndan olumlu gรถrdรผฤรผmรผz diฤer unsur olarak sรถyleyebiliriz. รnceki iki haftada direnรง noktasฤฑ olarak takip ettiฤimiz 7902 seviyesini artฤฑk kฤฑsa vade aรงฤฑsฤฑndan ilk destek noktasฤฑ olarak izleyeceฤiz. Bu seviyenin รผzerinde kalฤฑndฤฑฤฤฑ sรผrece mevcut pozisyonlar korunarak kฤฑsa vade aรงฤฑsฤฑndan yeni alฤฑm denenebilir. Trendin devamฤฑyla beraber ilk etapta 8200 seviyesini ilk ara direnรง olarak takip edeceฤiz. Bu seviyenin aลฤฑlmasฤฑ durumunda ise 8500 direncinin hedefliyor olacaฤฤฑz.







